Book Appointment

© Union Dental. All rights reserved. Powered by YOOtheme.

Raudonos nosies diena

Kovo 18 d. minima  Raudonos nosies diena. Tai diena, kurios  metu žmonės, pasipuošę raudonomis klounų nosimis, bando iššaukti šypseną bei paįvairinti kasdienybę sergantiems vaikams ligoninėse ir senjorams globos namuose.

Tokia diena pirmą kartą buvo suorganizuota Didžiojoje Britanijoje 1988 metais. Garsiausi tos šalies komikai parengė vaikams skirtą programą, sulaukusią didžiulio pasisekimo. Dabar šventė rengiama ir Jungtinėse Amerikos Valstijose, Australijoje, Vokietijoje, Suomijoje, taip pat ir Lietuvoje.

Vakar, Minint Raudonos nosies dieną, gydytojai klounai lankėsi senjorų socialinių paslaugų namuose. Organizacijos „Raudonos nosys Gydytojai klounai“ vadovė paminėjo, kad išgyvenant karo baimę tarp senjorų daugėja liūdesio ir vienatvės jausmo. Klounai juokino ir ukrainiečių senjorus, pabėgusius nuo karo.

Tad norėtųsi, kad ši diena taptų ta vienintele metuose, kai gali sau leisti negalvoti apie problemas, sunkumus ir tiesiog pasidžiaugti tuo, kas yra gerai, o gal būt, pradžiuginti šalia esančius sergančius ar sunkumus išgyvenančius asmenis.

Parengė visuomenės sveikatos specialistė Indrė Pivnickienė


Šakių rajono visuomenės sveikatos biuras
Kur mes esame

Bažnyčios g. 39 A
LT-71123, Šakiai

Kontaktai
Darbo laikas
  • Pir - Ket

    8 - 17 val.

  • Pen

    8 - 15.45 val.

  • Šeš - Sek

    Nedirbame

Privatumo politika | Asmens duomenų apsauga

© Union Dental. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

© Visos teisės saugomos, Šakių rajono visuomenės sveikatos biuras

Skip to content