Book Appointment

© Union Dental. All rights reserved. Powered by YOOtheme.

Atšilo oras, pradėsime bėgioti?

Atšilo oras, pradėsime bėgioti?

Jei taip, labai prašome atkreipti dėmesį į šią informaciją.

Bėgimas yra labai išpopuliarėjusi fizinė veikla ir daugeliui tai asocijuojasi su gražiu, stipriu kūnu, veikla kuri yra viena iš naudingiausiu organizmui. Visgi viskas nėra taip gražu ir tai pasimato atšilus orams, kuomet žmonės pradeda bėgti po ilgos pertraukos, o ypač jei visą šaltąjį laikotarpį fizinio aktyvumo beveik nebuvo.

Patartume vadovautis viena fraze, kurią naudoja daugelis gerų pasaulio sveikatos specialistų „Bėkite turėdami gerą kūną, bet ne tam kad turėti jį”, turint problematišką kūną bėgimas gali dar labiau pabloginti situaciją.

Norint pradėti bėgti:

1. Įvertinkite savo korseto raumenų pajėgumą, jie turėtų būti gana stiprūs išlaikyti kojų generuojamas jėgas. Bėgimo metu dubuo išlaikyti neutralią padėtį

2. Ypač svarbu įvertinti kelio stabilumą bei sėdmenų zonos raumenų pajėgumą, kurie atsakingi už kelio stabilumą. Jei visą žiemą prasedėjote po 8 ir daugiau valandų, sėdmenys tikriausiai yra deaktyvuoti ir pradėsite bėgti tiesiausiu keliu į kelio pažeidimus.

3. Įvertinkite kojų raumenų paslankumą, gulint ant nugaros tiesią koją minimaliai turėtumete iškelti bent 70 laipsnių.

4. Įvertinkite savo pėdas ir atitinkamai pasirinkite tinkamą batų porą. Jei turite plokščiapėdystę, būtina pasirinkti specialiai plokščiapadžiams skirtus batus. Pėdai krypstant į vidų didėja kelių, taip pat ir klubų apkrova. Atsiranda sąlygos tokioms problemoms kaip „bėgiko kelis“.

Taigi, Jūs įvertinote savo kūną ir nusprendėte pabandyti. Nuo ko pradėti? Pradėkite nuo pradžios – pradėkite vaikščioti.

Jei anksčiau nesportavote, tai jūsų kardiovaskulinė sistema nepasiruošusi didelei apkrovai. Duokite sau laiko. Pabandykite penkias minutes eiti, penkias bėgti ir vėl penkias eiti, tada pakartokite. Atrodo nedaug, bet tai leis Jūsų širdžiai ir raumenims priprasti prie besikeičiančių sąlygų. Plius, dauguma žmonių pradeda bėgioti tam kad numesti svorio. Kaitaliojant ėjimą su bėgimu mes padarome intervalinę treniruotę, kuri eikvoja daugiau kalorijų (tik ėjimo intervalą sumažinkite iki 2 minučių).

Būtina žinoti! Bėgimas viena iš blogiausių gydomųjų veiklų, todėl jaučiant nugaros, kelių ar kitus skausmus, bėgimas yra vengtinas ir tikrai situacijos dažniausiai nepagerins.

Kineziterapija 24/7 informacija

Šakių rajono visuomenės sveikatos biuras
Kur mes esame

Bažnyčios g. 39 A
LT-71123, Šakiai

Kontaktai
Darbo laikas
  • Pir - Ket

    8 - 17 val.

  • Pen

    8 - 15.45 val.

  • Šeš - Sek

    Nedirbame

Privatumo politika | Asmens duomenų apsauga

© Union Dental. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

© Visos teisės saugomos, Šakių rajono visuomenės sveikatos biuras

Skip to content