Artėjant šventėms, pirkinių krepšeliai prisipildys įvairiais mėsos, žuvies, kulinariniais gaminiais, tortais ar pyragaičiais. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai primena, kad greitai gendantys maisto produktai yra gera terpė mikroorganizmams daugintis, todėl ruošiant šventinį stalą ragina nepamiršti kruopščiai laikytis asmens ir aplinkos higienos taisyklių. Kaip apsisaugoti per maistą, vandenį ir aplinką plintančių žarnyno užkrečiamųjų ligų, skaitykite pateiktose rekomendacijose.
Saugus maisto ruošimas yra svarbi kiekvienos šventės dalis. Laikydamiesi šių paprastų taisyklių galime užtikrinti, kad šventiniai patiekalai būtų ne tik skanūs, bet ir saugūs:
Jaukių ir sveikų artėjančių švenčių!
NVSC informacija
Bažnyčios g. 39 A
LT-71123, Šakiai
info@sakiaivsb.lt
8-345-52345
8 - 17 val.
8 - 15.45 val.
Nedirbame
Privatumo politika | Asmens duomenų apsauga
© Visos teisės saugomos, Šakių rajono visuomenės sveikatos biuras