Šiuolaikinis gyvenimo tempas dažnai verčia rinktis greitus ir „patogius” maisto produktus, kurie ne visada yra naudingi mūsų sveikatai. Greitas maistas, pusfabrikačiai ir perdirbti produktai gali atrodyti kaip lengvas sprendimas užimtai dienai, tačiau ilgainiui jie gali turėti neigiamą poveikį organizmui.
Dauguma perdirbtų maisto produktų turi didelį kiekį pridėtinio cukraus, druskos, konservantų bei kitų cheminių medžiagų, kurios gali sukelti sveikatos problemų, tokių kaip nutukimas, diabetas, širdies ligos ir aukštas kraujospūdis. Be to, jie dažnai yra mažiau maistingi ir negali suteikti organizmui reikalingų vitaminų, mineralų ir skaidulų.
Visavertis maistas – tai natūralūs, minimaliai apdoroti produktai, kurie išlaiko visas naudingąsias maistines medžiagas. Tai apima šviežius vaisius ir daržoves, nesmulkintus grūdus, riešutus, sėklas, ankštinius augalus, sveikus baltymus (pvz., liesą mėsą, žuvį, kiaušinius) ir sveikus riebalus (pvz., alyvuogių aliejų, avokadus).
Taigi galutinė išvada – „patogūs” maisto produktai gali atrodyti kaip patrauklus sprendimas, tačiau jų ilgalaikis vartojimas gali pakenkti sveikatai. Pasirinkus visavertį maistą, organizmas gauna daugiau reikalingų maistinių medžiagų, gerėja savijauta ir sveikata. Įtraukus daugiau natūralių produktų į savo kasdienį racioną, galima ne tik pagerinti savo gyvenimo kokybę, bet ir užkirsti kelią daugeliui ligų. Pasirinkimas Jūsų rankose!
Parengė visuomenės sveikatos specialistė Indrė Biemolt
Bažnyčios g. 39 A
LT-71123, Šakiai
info@sakiaivsb.lt
8-345-52345
8 - 17 val.
8 - 15.45 val.
Nedirbame
Privatumo politika | Asmens duomenų apsauga
© Visos teisės saugomos, Šakių rajono visuomenės sveikatos biuras